Головне

Бубка назвав "Олімпіаду" Януковича історичною

28.05.2010 17:05 734 0
Бубка назвав "Олімпіаду" Януковича історичною

Сергій Бубка вважає ідею президента України Віктора Януковича щодо подання заявки на проведення зимової Олімпіади-2022 в Україні історичною.

Про це заявив сам президент Національного олімпійського комітету України, пише офіційний сайт НОК.

"Ідея запросити до України головні спортивні змагання планети існує давно, але нам не вистачало ініціативи з боку найвищого керівництва. Тому заява Віктора Федоровича є історичною. Вперше президент держави особисто ініціював розробку проекту "Зимова Олімпіада в Україні", - запевнив він.

За словами Бубки, він дійшов згоди з Януковичем у багатьох питаннях розвитку масового спорту, розбудови інфраструктури, створення комплексних баз олімпійської підготовки в усіх регіонах країни.

"Обговорювалася й ідея Олімпіади-2022 у Карпатах. Вибори столиці Ігор-2022 відбудуться за сім років до їх проведення, тобто 2015 року. А подавати заявку необхідно 2014 року. Тобто, у нас достатньо часу, щоб спланувати всі необхідні роботи та виконати їх. Маємо досвід підготовки, а згодом отримаємо і досвід проведення Євро-2012 - його теж слід врахувати", - зауважив очільник НОКу.

На думку президента НОКу, Зимові Ігри - це значно менший обсяг навантаження на країну-господаря, аніж літня Олімпіада.

"Працювати потрібно вже зараз. За чотири роки до подачі заявки треба не лише планувати, а й будувати. Як можливу базу Ігор можна розглядати зимовий курорт Буковель. До того ж, він розташований на відстані 100 км від регіонального центру - Івано-Франківська, що відповідає вимогам МОК. Дуже важлива наявність аеропорту, готелів, шляхів сполучення", - додав Бубка.

"Олімпіада в Україні - це моя особиста мрія. Мрія всього мого життя. І звичайно, Олімпіада - це історичний шанс, який країна повинна використати. Це віха в економічному, культурному розвитку держави. Олімпійські ігри для України - крок у майбутнє. Сьогодні це чудово розуміють найвищі керівники держави, тому ми вже зараз готові починати консультації і розробляти проект заявки на Ігри", - підсумував він.

Коментарі ()