Головне

Кабмін дав гроші на реконструкцію Палацу спорту

27.05.2010 15:56 116 0
Уряд виділив 87 мільйонів гривень на реконструкцію столичного Палацу спорту.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив заступник міністра спорту Вадим Сисюк, інформує кореспондент "Чемпіона"

"Що пов'язано з реконструкцією Палацу спорту - закладені засоби у державний бюджет, це 87 мільйонів для реконструкції Палацу спорту. Зараз ведеться кошторисно-проектна документація. Ми впораємося з цим завданням", - сказав Сисюк, коментуючи перемогу України у конкурсі на проведення чемпіонату світу з хокею (дивізіон 1, група Б) у 2011 році.

Як наголосив Сисюк, Палац спорту має бути призначений не тільки для хокею, але і для баскетболу, і гандболу, і волейбол. "У нас чемпіонати світу, чемпіонати Європи ніде проводити реально".

Водночас, за словами президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна, палац має вміщати мінімум вісім тисяч глядачів.

"Ми претендували на отримання чемпіонату світу дивізіону 1 2011 року в групі Б, де виступає Україна, в місті Києві та чемпіонату світу групи А найвищого дивізіону 2015 року теж в Україні. Ми отримали право на проведення чемпіонату 2011 року, а у заявці на 2015 рік справедливо перемогла Чехія. Ми мали вразливу позицію - відсутність двох арен на 8-10 тисяч та 15-20 тисяч глядачів", - сказав він.

Брезвін також розповів, що планується зробити до проведення ЧС у квітні 2011 року в Києві.

"Це реконструкція Палацу спорту, щоб він відповідав вимогам IIHF, починаючи від льоду до роздягалень. Час в нас є, але його небагато", - зазначив керівник ФХУ.

"Що стосується довгобуду (Льодовий палац біля Експоцентру - ред.), то зараз розробляється проектно-кошторисна документація. Клуб "Сокіл" викупив цю недобудову, яка багато років стояла в місті. Як власник клуб має змогу працювати", - розповів Брезвін.

За словами президента федерації, зараз розробляється проект добудови Льодового стадіону, "щоб створити там цілий комплекс з інфраструктурою. Там працюють англійці".

"Здається, що сума на реконструкцію Палацу спорту - велика. Але він простояв 50 років від часу побудови", - наголосив Брезвін.

"Десь у середу кабмін ухвалить рішення про виділення 150 мільйонів гривень на будівництво п'яти стадіонів, зокрема і одного в місті Києві. У програмі передбачено побудувати шістдесят арен", - підсумував керівник ФХУ.

Коментарі ()