Головне

В УЄФА нагадали про погану інфраструктуру

27.05.2010 00:05 217 0
Реалізація підготовки до чемпіонату Європи 2012 року відбувається у складних і критичних умовах через те, що було втрачено багато часу.

Про це заявив директор турніру в Україні Маркіян Лубківський на прес-конференції, присвяченій підготовці до Євро-2012, яка відбулася 26 квітня.

"В УЄФА вважають, що новий уряд наполегливо працює, проте реалізація підготовки до чемпіонату відбувається у складних і критичних умовах через те, що було втрачено багато часу", - наводить слова Лубківського прес-служба місцевого оргкомітету.

Однією з основних проблем, які постають перед Україною у процесі підготовки, за його словами в Україні, є ефективне і якісне виконання вимог УЄФА .

"Треба наголосити на тому, що вимоги  УЄФА - це не якісь непосильні задачі, а норми, за якими живе цивілізоване суспільство", - сказав Лубківський.

Окрему увагу, як каже Лубківський, треба приділити виконанню Україною зобов`язань перед УЄФА, що випливають з підписаних свого часу гарантій.

За словами Лубківського, в УЄФА констатують, що на сьогоднішній день інфраструктура є ще недостатньою для задоволення потреб турніру.

Зокрема він зазначає що в УЄФА дуже занепокоєні затримками підготовки інфраструктури у 2009 і на початку 2010 року, і додає, що "критично важливо протягом найближчого часу продемонструвати значний прогрес, який полягатиме, передусім, у надолуженні відставання від графіків".

Для досягнення прогресу сьогодні необхідно вирішити питання формування команд, які відповідають за підготовку та проведення турніру у чотирьох приймаючих містах, - пояснив Маркіян Лубківський.

"Приймаючі міста мають зайняти активну позицію у процесі підготовки і взяти на себе ключові навантаження, зокрема, щодо будівництва ключових об`єктів, розміщення уболівальників, концепції мобільності".

На переконання Лубківського, міста мають передусім вибудувати чіткі і розгалужені управлінські вертикалі, які допоможуть центральній владі реалізувати проекти за всіма напрямами підготовки.

"Для успішного проведення континентальної першості в Україні, всі, хто причетні до організації турніру, повинні мати високу мотивацію до роботи у проекті", - сказав директор турніру.

Коментарі ()