Головне

Giro d'Italia-2010. 14 етап. Нібалі виграє гонку, Густов фінішував 51-им

23.05.2010 10:09 247 0

Giro d'Italia-2010

14 етап, Ферара і Азоло, 205 км

1. Вінцченцо Нібалі (Італія) Liquigas
2. Івана Бассо (Італія) Liquigas
3. Мікеле Скарпоні (Італія) Androni

51. Володимир Густов (Україна) Cervelo Test Team
72. Юрій Кривцов (Україна) AG2R La Mondiale
79. Андрій Гривко (Україна) Astana

Під час дистанції гонщикам довелось підніматись на одну з найвищих гір цьогорічної Джиро - Монте Граппа.18 кілометровий підйом найкраще вдався 4 гонщикам: Нібалі, Бассо, Евансу та Скарпоні.

Рожева майка (лідер генеральної класифікації)- Річі Порт відстав під час підйому. Після гори гонщиків чекав затяжний спуск і 15 кілометрів рівнини. На спуску Нібалі атакував надзвичайно ризикуючи, але відіграв понад хвилину у трійки переслідувачів. На останніх 15 кілометрах змучений Нібалі втратив 40 секунд ,але таки зумів отримати перемогу на етапі.

Другим приїхав Іван Басоо ,який вирізав спринт у Мікеле Скарпоні та Кадела Еванса. Лідер казахстанської Астани (за котру виступає українець Андрій Грівко) завершив етап соло з відставанням в 1 хвилину 33 секунди .

Наступна група програла 2 хвилини 26 секунд . В ній приїхали: білорус Самойлов, італійці Кунего, Пінотті та Чіоні, іспанці Арройо,Састре та Тондо, голандець Молема, англієць Віггінс та німець Гердеман.

Група рожевої майки програла понад 4 хвилини, тому новим лідером генеральної класифікації став іспанець Давід Арррой.

15 етап буде один із вирішальних. Фінішувати він буде в найскладнішу гору на території Італії-Монте Дзонколан, котра вже третій раз буде проводитись за історію Джиро ді Італія. Попередні два рази її підкорював першим легендарний італієць Джибо Сімоні, до речі, він в цьому році бажає хробіти хет-трик.

Коментарі ()