Головне

Будівництво стадіону у Вроцлаві знову під загрозою?

19.05.2010 11:34 174 0

Спілка Wroclaw 2012 оголосила про розірвання угоди із консорціумом п'яти банків на фінансування будівництва міського стадіону до Євро-2012 у Маслицях.

Про це повідомив заступник мера міста Мацей Блуй, інформує 2012ua.net з посиланням на Gazeta.pl.

Про те, що вроцлавську євроарену будуватимуть в кредит стало відомо у вересні минулого року. Тоді ж міська влада провела тендер, в якому участі взяв єдиний консорціум з п'яти банків: Pekao SA, PKO BP, ING, BRE Bank, Nordea. Відтоді місто та кредитори вели переговори про умови надання кредиту у розмірі 500 мільйонів злотих (понад 160 млн доларів).

Консорціум пізніше висунув умову, аби усі зобов'язання щодо погашення кредиторської заборгованості були закріплені у міському бюджеті. Згоду на таке рішення мала була дати у четвер, 13 травня, міська рада.

Планувалося, що місто виплачуватиме кредит протягом 14 років і разом з видатками сума сягне 666 мільйонів у польській національній валюті (215 млн доларів).

Натомість у понеділок стало відомо про оголошення нового тендеру на фінансування будівництва стадіону. Міська влада запевняє, що дана ситуація не позначиться на темпах будівництва об'єкту.

Наразі арена зводиться на кошти міського бюджету.

Коментарі ()