Головне

ЧС-2010: Мексика - найнезручніший суперник для бразильців

18.05.2010 08:53 1232 0
ЧС-2010: Мексика - найнезручніший суперник для бразильців

Мексика: назва та форма

І форма, і неофіційна назва мексиканської збірної за свою основу мають - як і українці, до речі, - свій прапор. Мексиканців називають "El Tri", "Los Tricolores" - "трикольорові": національний прапор Мексики складається із зеленого, білого та червоного кольору. То ж і форма у "Еl Tri" відповідна - зелена футболка, білі труси та червоні гетри.

Мексика: історія

Географічне розташування Мексики робить її найсильнішої футбольною країною регіону. Оточена невеликими державами, Мексика за футбольним потенціалом є своєрідною "Бразилією Центральної Америки". Намагаючись дотягнутися за рівнем гри до команд з інших частин світу, "трикольорові" регулярно грають у Кубку Америки та Кубку Конфедерацій.

На рахунку мексиканців уже чортова дюжина мундіалів. З 1930 року найбільше досягнення Мексики - чвертьфінали у 1970 та 1986 роках. Найбільші успіхи команди на так званому "Золотому кубку КОНКАКАФ" - у своєму регіоні збірна вісім разів ставала найсильнішою футбольною командою.

І ще один факт. У Мехіко розташований стадіон "Ацтека" - одна з найбільших футбольних арен світу. Це єдиний стадіон, де відбулося два фінали мундіалів. Саме тут Марадона забив "Гол століття" у ворота Англії, та гол, відомий під назвою "рука бога".

Мексика: кваліфікація-2010

Схема кваліфікаційного турніру в регіоні має достатньо велику кількість раундів. Мексика стартувала з третього  раунду: у своїй другій групі зони КОНКАКАФ вона була посіяна під першим номером. У матчах зі збірним Канади, Ямайки та Гондурасу мексиканці набрали 10 очок і стали другими, поступившись Гондурасу. Після цього відбулися зустрічі четвертого раунду. У групі з шести команд перші три місця потрапляли до ПАР автоматично. Мексиканці знову фінішували другими і разом зі збірними Гондурасу та США гратимуть у червні в Африці.

Головний тренер збірної Хав'єр Агірре. Фото Wordpress.com

Мексика: тренер

Тренує El Tri колишній наставник свіжоспечених переможців Ліги Європи мадридського "Атлетико" 51-річний Хав'єр Агірре. Що цікаво, ще наприкінці лютого 2009 року він відхрещувався від цієї посади, а вже на початку замінив квітня Свена-Горана Ерікссона на чолі збірної. Агірре тренував мексиканців у 2001-2002 роках і вивів свою збірну у 1/8 фіналу на ЧС-2002.

Вихід на чемпіонат світу не з першого місця у групі не мав для тренера жодного значення: "Головне, що ми вийшли на чемпіонат світу. Переді мною ніхто не ставив завдання обов'язково фінішувати першим у відбірковому турнірі. Невдалий старт Мексики у кваліфікації - це не провина однієї людини, це загальна невдача. Нам треба зробити висновки з цієї ситуації для наступного відбіркового циклу перед чемпіонатом  світу-2014. Тільки тоді ми досягнемо гарних результатів. Я радий, що зумів виконати те завдання, заради якого мене й було призначено головним тренером збірної Мексики". 

Мексика: голкіпер

На воротах у збірної - найкращий голкіпер Мексики у 1998-2002 роках 37-річний Оскар Перес, а також гідна молода заміна - 24-річний Гільєрме Очоа, у придбанні якого були зацікавлені "Баварія", "Арсенал" та "Манчестер Юнайтед". Але талановитий воротар вирішив залишитися у мексиканському чемпіонаті.

Мексика: захисники

Грати соло у захисті мексиканців буде центральний захисник "Барселони" Рафаель Маркес. Гравець каталонської команди вважає, що для покращення рівня гри збірної мексиканські футболісти мають пробувати власні сили у Європі. Важливим цьогорічний мундіаль буде і для іншого захисника збірної гравця "Штутгарта" Рікардо Осоріо. На початку травня стало відомо, що футболіст дограє останній сезон за німецьку команду. Тож можна бути впевненими, що наприкінці своєї кар'єри Осоріо спробує запам'ятатися корисними діями. Франсіско Родрігес та Карлос Сальсідо - одноклубники з голландського ПСВ - доповнять європейську лінію захисту.

Мексика: півзахисники

Найдосвідченіший футболіст у півзахисті "трикольорових" - хавбек мексиканського "Круз Асуля" Херардо Торрадо, на рахунку якого 111 матчів за збірну. Торрадо універсальний футболіст, який може грати як і відтягнутого форварда, так і опорного хавбека. Допомагати в середній лінії йому будуть два гравці Примери: молодий центральний хав Джонатан дос Сантос з "Барселони" та Андрес Гуардадо (на лівому фланзі) з "Депортиво". На жаль, прихильники дніпропетровського "Дніпра" не побачать у ПАР Нері Кастільо.

Мексика: форварди

Якщо у захисті та півзахисті превалюють вихованці європейського футболу, то на вістрі атаки Мексики - місцеві таланти. Куатемок Бланко, гравець з найбільшим досвідом у лінії атаки та з 38 голами на рахунку,  буде допомагати мексиканській молоді Пабло Баррері та Алберто Медіні. Бланко надає перевагу позиції півзахисника, що націлений на атаку. У заліку Кубку Конфедерацій він навіть сперечається з Роналдіньо за першу позицію. Бланко - другий форвард в історії збірної за результативністю.

Мексика: букмекери

На перемогу в турнірі мексиканці не розраховують, їх шанси - десь у середині списку претендентів. Шанси вийти з групи у них майже рівні з уругвайцями. Вважатимемо, що у розподілі 2-3 місця і буде головна інтрига групи А. Але якби раптом мексиканцям все ж випало зіграти з Бразилією, можна було б ризикнути і поставити на "El Tri": збіpна Мексики - найнезручніший суперник для бразильців, які в шести матчах з семи офіційних програли мексиканцям.

Читайте також:

ЧС-2010: Останнє слово француза Доменека

ЧС-2010: Парейра поведе "Бафана бафана" всупереч прогнозам букмекерів

Десять фактів про ЧС-2010

Коментарі ()