Головне

Азаров дав Донецьку три мільярди на Євро

14.05.2010 18:29 307 0
Запорукою підготовки Донецька до Євро-2012 є стабільне фінансування з держбюджету.

Про це заявив мер Донецька Олександр Лук'янченко.

За його словами, не викликає жодних нарікань спортивна база, що ж до аеропорту та доріг - робота ведеться як треба.

Об'єкти донецького летовища передаються у державну власність - "аби не було розмов, що мовляв, держава витрачає кошти, а тут будуть якісь приватні структури управляти цим процесом", - зазначив Лук'янченко.

На будівництво злітно-посадкової смуги та аеродрому з центрального бюджету цього року Донецьк отримає 2 млрд. 993 млн. гривень.

Мер підтвердив, що всі об'єкти комплексної реконструкції МА "Донецьк" будуть здані в експлуатацію в грудні 2011-го року, чому сприяє підтримка Уряду:

"Затверджено бюджет на 2010 рік... Є стабільне державне фінансування. Ми щомісяця отримуємо кошти і на сьогодні немає питань, пов'язаних із виділенням коштів на об'єкти".

Активно готується дорожньо-транспортна інфраструктура: на комунальні дороги Донецьку виділено 200 млн. грн., а ще 266,5 млн. витратять на реконструкцію трамвайно-тролейбусних парків.

Стабілізаційний фонд має у розпорядженні 500 млн. грн. на будівництво метрополітенів, зокрема донецького, але яку саме частину цієї суми отримає місто цього року, мер не повідомив.

Усього на підготовку дорожньо-транспортної інфраструктури України в бюджеті цього року передбачено 3 млрд. 149 млн. грн., повідомляє ukraine2012.gov.ua.

Коментарі ()