Головне

Експерти УЄФА дали Львову план

14.05.2010 18:24 259 0

Експерти УЄФА представили керівникам Львова план організаційної частини Євро-2012.

Про це повідомив директор департаменту "Євро-2012" Львівської міської ради Олег Засадний.

Хаймо Ширгі, котрий очолює компанію УЄФА з організації подій (UEFA Events SA), впевнений, що роботу з організаційних питань потрібно починати вже зараз.

"Ми не можемо чекати наступного року, коли закінчиться будівництво стадіону у Львові, щоби розпочати наступний етап підготовки міста до Євро-2012. Тому сьогодні розпочинаємо роботу над безпосередньою організацією турніру паралельно до процесу зведення спортивної арени", - сказав він.

На зустріч було запрошено представників правоохоронних органів,  служби з надзвичайних ситуацій, управління охорони здоров'я, представників міської влади, - тобто, тих осіб, які відповідатимуть за якісну організацію Євро-2012 у місті Львові.

Найближчою значущою подією, яка буде організована в рамках Євро-2012, стане фінальне жеребкування збірних в Києві, у грудні 2011-го року. Тоді стане відомо, які команди гратимуть у кожному з приймаючих міст. Це також вплине на подальшу організацію турніру на місцевому рівні.

Аби виконати всі вимоги УЄФА в організаційній частині, у приймаючих містах буде створено по п'ять робочих груп різної тематики. Одна з них відповідатиме за безпеку та питання громадського порядку, протипожежної безпеки, медичне забезпечення.

Окремі робочі групи відповідатимуть за управління стадіоном, аеропортом, транспортне забезпечення, а також організацію фан-зон - про це розповів директор департаменту з управління стадіонами МОК "Євро-2012 Україна" Андрій Микитів.

Заступник директора МОК "Євро-2012 Україна" Іван Федоренко повідомив, що у кожному з міст мають бути створені аналогічні UEFA Events SA структури, які відповідатимуть тільки за підготовку до турніру.

ukraine2012.gov.ua

Коментарі ()