Головне

Одеса прийме етап Чемпіонату Європи з регбі-7

14.05.2010 15:50 211 0
З 29 по 30 травня Одеса вдруге за історію українського регбі стане господарем етапу Чемпіонату Європи з регбі-7 ("FIRA-AER European Sevens Championship").

Минулоріч Асоціація європейського регбі вперше обрала це місто для проведення одного з кваліфікаційних раундів європейської першості, а після успішної організації змагань було ухвалене рішення щодо надання одеському етапу статусу традиційного.

Участь у цьому престижному турнірі загалом візьмуть 30 збірних із країн Старого Світу. Одеський, ІV за ліком етап першості, що відбудеться за підтримки Національного олімпійського комітету, збере команди України, Росії, Болгарії, Молдови, Грузії, Румунії, Бельгії, Латвії, Мальти і Швейцарії.

Кваліфікація складається з 6 відбіркових етапів. Кожна з 30 команд повинна зіграти в двох з них. Після закінчення кваліфікаційного раунду 12 збірних, що набрали більшу кількість очок, виходять у фінал Чемпіонату, який цього року відбудеться в Москві 10-11 липня.

Почесним гостем одеського етапу Чемпіонату Європи-2010 з регбі-7 стане жива легенда регбі - новозеландець Джон Лому, який є одним з найвеличніших регбістів усіх часів. Капітан збірної Нової Зеландії завершив свої виступи за збірну в 2002 році і сьогодні грає в чемпіонаті Франції за регбійний клуб «Марсель Вітроль», батьківщина якого - Марсель, є містом-побратимом Одеси.

Нагадаємо, 9 жовтня 2009 року на сесії Міжнародного Олімпійського Комітету в Копенгагені регбі-7 було включено в офіційну програму літніх Олімпійських ігор 2016 і 2020 років.

НОК

Коментарі ()