Головне

Для даху "Олімпійського" встановили 18 колон

13.05.2010 21:02 180 0
На НСК "Олімпійський" встановлені 18 колон - несучих конструкцій для даху арени. Встановлення колон завершиться до кінця літа 2010-го року.

Про це заявив Юрій Черняков, начальник конструкторського бюро заводу "Майстер-Профі Україна", що є виконавцем будівельно-монтажних робіт конструкції навісу над трибунами стадіону.

"Проект покрівлі НСК передбачає і складну конструкцію, і складний спосіб її монтажу", - наводить слова інженера ukraine2012.gov.ua.

За його словами, виробництво однієї колони на заводі в Дніпропетровську триває приблизно два дні, далі її транспортують до Києва, ще один-два дні йде на зварювання і монтаж.

Процес виготовлення і монтажу йде безперервно. Це чималий обсяг робіт:  кожна з 80 колон - унікальна, має різні  геометричні параметри і складається з двох частин: довжина кожної -  від 23 до 25,5 м, вага  від 25 до 30 тонн.

Верхня та нижня частини колони з'єднуються між собою за допомогою вставки вагою близько 4 тонн. Колони виготовляються  із високоміцних сталевих листів товщиною від 60 до 90 мм.

"Станом на сьогодні, на стадіоні встановлено вже 18 колон - майже четверта частина від необхідного. Що стосується даху, сьогодні вписуємося в графік", - наголосив Черняков.

Коментарі ()