Головне

Бельгійці й італійці - переможці першого раунду Гран-прі Ялти з водно-моторного спорту

09.05.2010 15:12 147 0

У суботу, 8 травня, в Ялті відбувся перший раунд Гран-прі Чемпіонату світу Powerboat P1 з водно-моторного спорту.

На першому етапі змагань Yalta Grand Prix of the Sea 2010 команди змагалися у спринтерській гонці з загальним стартом для двох класів болідів - Evolution і SuperSport.

Довжина траси, яка була розташована вздовж Центральної набережної Ялти, для класу Evolution складає 89,59 км (стартовий коло і дев'ять кіл), а для класу SuperSport - 80,47 км (стартове коло і вісім кіл).

У змаганнях брали участь 15 команд з України, Італії, Бельгії, Великобританії, Німеччини, Швеції і Мальти.

Українська команда "Український дух", яка є Чемпіоном світу 2009 року, була єдиною з учасників змагань представлена у двох класах: човен Ukrainian Spirit, яким управляли Віктор Шемчук та Аарон Кьянтар, - у класі Evolution, і човен Seagull з екіпажем у складі Олексія Чендекова, Андрія Лисенка та Дмитра Лебедя - в класі SuperSport.

На першому етапі світової першості 2010 року українські спортсмени не змогли показати високих результатів, а в класі SuperSport команда не зуміла дістатися до фінішу через технічні проблеми з болідом.

За підсумками першого раунду змагань найкращий результат на болідах Evolution показала бельгійська команда 2в1 Racing Team на човні Furnibo. Друге місце дісталося італійцям з Metamarine Corse, третьою фінішувала також команда з Італії OSG Racing Team.

У класі SuperSport перемога дісталася італійцям з команди Baia Attolini, другими до фінішу прийшли бельгійці з Spirit of Belgium, третіми - представники Італії з Al & Al Racing Team.

У неділю, 9 травня, у межах першого етапу Чемпіонату світу з водно-моторного спорту у Ялті відбудеться другий раунд змагань. Команди в класах Evolution і SuperSport проведуть гонку на виживання.

NEWSru.ua

Коментарі ()