Головне

IAAF World Challenge. Троє українців стартують на етапі в Осаці

06.05.2010 18:32 319 0
8 травня в Осаці відбудеться черговий етап IAAF World Challenge, де стартуватимуть троє українських легкоатлетів, і за чиїми виступами можна спостерігати в прямому ефірі.  

В секторі для метання молоту серед чоловіків за призові місця боротиметься неодноразовий учасник чемпіонатів світу, Європи та Олімпійських ігор Артем Рубанко.

Однак, у цьому секторі буде зібрана доволі потужна компанія. Найголовнішою подією цих змагань стане повернення в сектор Олімпійського чемпіона Коджі Марафуші. Востаннє рекордсмен Японії брав участь у міжнародному турнірі ще у вересні 2008 року. Коджі належить і рекорд осакського турніру - 82м95см.

Разом з ними в секторі змагатиметься бронзовий призер берлінського чемпіонату світу росіянин Олексій Загорний, а також фіналісти Берліна таджик Ділшод Назаров та італієць Нікола Віззоні. Поміряється з Артемом силами нинішній вихованець екс старшого тренера України з метання молоту Андрія Скварука - Мохаммед Аль-Занкаві із Кувейту.

В секторі для метання спису серед чоловіків буде змагатися володар національного юніорського рекорду Роман Авраменко. Кримчанину доведеться вести боротьбу з бронзовим призером чемпіонату світу Юкіфумі Муракамі та новозеландцем Стюартом Фаркуаром, який вже нинішнього сезону наметав за 85метрову позначку.

Перший номер української збірної з бігу на 400 метрів з бар'єрами серед чоловіків Станіслав Мельников уже традиційно відкриватиме свій сезон на стадіоні Нагаї. До речі, свій особистий рекорд одесит показав саме на цій доріжці рік тому - 49.50сек.  

В інших видах осакської програми також зібрано чимало зірок світового спорту, як то чемпіон світу зі штовхання ядра Крістіан Кентвелл (США), чемпіонка світу з бігу на 60 метрів у закритих приміщеннях нинішнього року Вероніка Кемпбелл-Браун (Ямайка), кес-чемпіонка світу з бігу на 100 метрів з бар'єрами Пердіта Фелісьєн (Канада).

Захоплюючою має бути дуель в секторі для метання диску серед жінок, де зійдуться чинна олімпійська чемпіонка зі США Стефані Браун-Траффтон та чинна чемпіонка світу австралійка Дені Самюелз.

Трансляцію турніру можна побачити в прямому ефірі на українському телеканалі Спорт-1 в суботу, 8 травня о 8.30 ранку за київським часом, повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Коментарі ()