Головне

Гончаров: Про олімпійські медалі у найближчі років двадцять годі й мріяти

29.04.2010 15:03 204 0

Фігурне катання в Україні занепадає.

Таку думку висловив українець Руслан Гончаров, призер чемпіонатів Європи і світу, бронзовий призер Туріну-2006 у танцях на льоду, в інтерв'ю газеті "Новая".

"Дуже хочу, щоб шанувальників нашого виду спорту в Україні було якомога більше. Але, на жаль, дійсність така, що скоро просто-напросто не буде за кого вболівати.

Ви подивіться, які місця займали українці на останніх чемпіонатах світу серед юніорів. Як не сумно це звучить, про олімпійські медалі, принаймні у найближчі років двадцять, годі й мріяти ... Та що там говорити, якщо в Києві збираються знести "Крижинку" - чи не останній осередок фігурного катання в країні. Усі тренери і спортсмени просто в шоці", - нарікає Руслан.

Гончаров розповів і про те, чому йому не вдалося очолити Академію фігурного катання в Броварах.

"На жаль, почин цей так і затих. У нас бізнесмени і чиновники до чого звикли? Сьогодні вкласти копійку, а завтра отримати сто доларів. Але в спорті, тим більше такому дорогому, як фігурне катання, так не буває ...

Так, в Україні з'явилося багато комерційних ковзанок, однак для фігуристів там місця немає. Що говорити, якщо навіть у столичному Палаці спорту лід буває пару тижнів на рік. Тому й квитки набагато дорожчі, ніж могли б бути", - говорить фігурист.

Коментарі ()