Головне

Домбровська: З гуртожитку у Львові поки не виганяють, і на тому спасибі

29.04.2010 14:28 302 0

Львівська борчиня Катерина Домбровська, яка нещодавно посіла 7 місце на чемпіонаті Європи з вільної боротьби у складі збірної Азербайджану, не відмовилася від українського громадянства.

Про це спортсменка розповіла в інтерв'ю "Комсомольская правда в Украине".

"Я громадянства не змінювала і не збираюся, у мене є український паспорт, закордонний, можу показати", - говорить Катерина.

На думку борчині, щоб виступати за Азербайджан, не обов'язково бути громадянином цієї країни.

"Напевно, немає. Принаймні мені ніхто цього навіть не пропонував. Можливо, у них там інші правила, і організатори чемпіонату все вирішують самі. Хоча, якщо чесно, я в це особливо і не вникала", - зізналася Домбровська.

За словами Катерини, вона остаточно Львів не покинула - громадянство не змінювала і переїжджати в Азербайджан на постійне місце проживання не збирається. Якби була можливість, вона б не проти повернутися у збірну України, у складі якої здобула бронзові нагороди на чемпіонаті світу серед юніорок 2007 та юніорській першості Європи.

"Зараз це вже нереально. Щоб чогось добитися, у складі збірної України треба пробути шість років. А я два роки вже втратила через травми. А крім того, навряд чи Україна тепер прийме мене назад: скажуть, мовляв, пішла, а тепер назад хочеш! Хоча морально було б легше виступати за своїх. Але дороги назад немає. Я свій вибір зробила, про що не шкодую, і буду впевнено йти до своєї мети", - каже Домбровська.

Спортсменка планує відновити навчання у Львівському училищі фізичної культури.

"Дуже хотілося б. Але от буквально вчора зустрічалася з директором училища, і він натякнув, що у Львові готують тільки спортсменів, які виступають за Україну. А я боролася за "чужих" ... Але з гуртожитку поки не виганяють, і на тому спасибі". - підсумувала Катерина.
Коментарі ()