Головне

У Львові пообіцяли надолужити відставання у будівництві стадіону та аеропорту за кілька тижнів

29.04.2010 12:04 333 0

До 20 травня наздоженуть графіки будівництва стадіону та терміналу аеропорту до Євро-2012 у Львові.

У цьому запевнили будівельники міністра регіонального розвитку та будівництва України Володимира Яцубу, який перебував у Львові із робочим візитом, повідомляє zaxid.net

Під час огляду будівельного майданчику стадіону до Євро-2012 директор з будівництва стадіону компанії "Альтком" Василь Огородніков розповів міністру, що будівництво затягується через проектні роботи, які виконує компанія "Аренаком":

"Все що відбувалось із цим - бутафорія. Від "Аренаком" немає жодного проектувальника, це лише бутафорія і те, що кричали, що їм не платять 650 тис. для організації роботи офісу, також. Там є 20 комп'ютерів і жодної людини. Це обман, не знаю кого. Вони не видали креслення під перший платіж. Насправді все там проектують "пацанчики" з Політеху. Ми також хочемо поговорити щодо зарплати наших робітників, яка становить десь 2 тис. грн", - каже Огородніков.

На ці зауваження міністр заявив, що із цією ситуацією, необхідно вчиняти, як із генпідрядником. Огородніков наголосив, що відставання від графіків у три місяці наразі не подолано. На будівництві стадіону зараз працює 200 осіб, 50% - з західного регіону.

Щодо будівництва нового терміналу Львівського аеропорту, то міністра запевнили, що земельні роботи тривають без змін, проблем із погодженням графіків та експертизою проекту немає. Під час огляду будівельного майданчика нового терміналу міністр наголосив на необхідності перевірити вартість земляних робіт:

"Виконувати земельні роботи скреперами значно дешевше, необхідно перевірити вартість робіт, щоб вони не "забрали" у нас всі кошти", - каже Яцуба.

У графік будівельники планують увійти до кінця травня. Наступний візит міністра має відбутись 25 травня.

Коментарі ()