Головне

Болт вперше в історії людства вибіг з 9 секунд

27.04.2010 17:17 276 0

Знаменитий ямайський спринтер Усейн Болт встановив чергове феноменальне досягнення.

На змаганнях у Філадельфії він пробіг 100 метрів за 8,79 секунди. Світовий рекорд на цій дистанції також належить Болту і становить 9,58 секунди, пише gazeta.ua

Однак колишній рекорд Болта залишився в силі, бо Усейн вибіг з дев'яти секунд не у змаганнях з бігу на 100 метрів, а в естафеті 4х100 метрів.

Болт біг на заключному, четвертому, етапі слідом за Маріо Форстайтом, Джоном Блейком і Марвіном Андерсоном. Четвірка ямайських спринтерів подолала дистанцію за 37,90 секунд - кращий результат сезону в світі. Болт ж перевищив свій власний світовий рекорд на 79 сотих секунди.

І хоча світовий рекорд Болта офіційно встояв, великі передумови до того, що він впаде вже цього року. 23-річний спринтер має намір оновити своє найвище досягнення вже у найближчих стартах.

Усейн має намір стартувати 1 травня у себе на батьківщині - в столиці Ямайки Кінгстоні - на 200-метрівці, потім 27 травня найшвидша людина планети візьме участь у змаганнях в чеській Остраві на дистанції 300 метрів, що рідко проводиться, далі - у змаганнях новонародженої Діамантової ліги - Нью-Йорку 12 червня, Парижі - 16 липня і Брюсселі 27 серпня.

Завершить сезон "ямайське диво" у жовтні в столиці Індії Нью-Делі, де пройдуть чергові Ігри країн Співдружності.

Коментарі ()