Головне

Тренер "Сокола": Якщо Україна хоче бути європейською державою, то повинна розвивати регбі

15.04.2010 16:38 309 0

Річний бюджет львівського регбійного клубу "Сокіл" становить близько 350-400 тисяч гривень, однак гравці не отримують зарплати.

Про це розповів головний тренер команди Юрій Грабовський в інтерв'ю "Львівській газеті".

"Річний бюджет "Сокола" буде в межах 350-400 тисяч гривень. Коли в нас з'явиться жіноча команда, шукатимемо додаткові джерела фінансування. А жіночу команду маємо намір формувати. Про бюджети конкурентів складно говорити. Наскільки мені відомо, вони платять пристойні гонорари своїм гравцям. Скажімо, "Авіатор" своїм новобранцям обіцяв зарплату в 6-7 тисяч гривень. У нас же власне зарплатні немає. Є скромна винагорода за участь у грі.

Разом наші хлопці виступають близько десяти років, прекрасно розуміють один одного. Чесно кажучи, мене приємно здивувало те, що ніхто з них не просився в багатші клуби. А пропозиції в них однозначно були. Мабуть, хлопці, зваживши всі обставини, вирішили залишитися в рідному місті, в рідному колективі з надією на кращі часи", - каже наставник.

Також Грабовський розповів, чому потрібно розвивати регбі.

"Однозначно - перспектива є. Це хороший європейський командний вид спорту. Якщо Україна хоче бути європейською державою, повинна розвивати регбі. Подивіться, на Заході наш вид спорту збирає велику аудиторію, ігри проводять на найкращих стадіонах. "Барселона", "Реал" мають регбійні клуби.

Думаю, в Україні наш вид спорту має перспективу. Просто наразі економічні умови стримують розвиток регбі, зрештою, як й інших некомерційних видів спорту", - підсумував тренер.

Коментарі ()