Головне

Колесніков сподівається на мільярди гривень інвестицій під Євро-2012

14.04.2010 19:31 414 0

Державна цільова програма підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року створить умови для залучення інвестицій на суму понад 80 млрд. гривень.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесников, представляючи Державну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Євро з футболу 2012 року, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Він зазначив, що виконання програми забезпечить створення умов для інтенсивного розвитку вітчизняного виробництва у всіх сферах економіки, зокрема готельного бізнесу, а також для збільшення обсягів податкових надходжень до бюджетів майже на 28 млрд. гривень.

За словами віце-прем'єра, в результаті виконання програми буде покращена транспортна та спортивна інфраструктура міст, які приймають чемпіонат.

Окрім двох існуючих стадіонів будуть побудовані ще два, що відповідають вимогам ФІФА та УЄФА, що дасть можливість проводити змагання будь-якого рівня.

До Євро-2010 буде також побудовано, реконструйовано або переоснащено понад 30 сучасних стадіонів і тренувальних баз, що поліпшить умови проведення вітчизняних футбольних змагань і тренувань українських команд.

Колесніков підкреслив, що виконання програми забезпечить приведення у відповідність з європейськими нормами аеропортів у Києві, Донецьку, Львові і Харкові.

Зокрема, буде завершена реконструкція злітно-посадочних смуг, аеродромів і будівництво терміналів в цих аеропортах.

Також, згідно з програмою, до чемпіонату будуть побудовані автомобільні дороги загального користування, оновлено громадський та залізничний транспорт.

Колесников поінформував, що загалом програма підготовки Євро-2010 передбачає фінансування у розмірі 26 млрд. гривень.

Економічна правда

Коментарі ()