Головне

Тепер витрачати гроші на Євро-2012 будуть без тендерів

14.04.2010 10:26 334 0

Проведення тендерів для визначення компаній для будівництва стадіонів, тренувальних баз, аеропортів, автомобільних доріг, організації роботи громадського транспорту в містах, що приймають "Євро-2012", стало необов`язковим.

Про це ідеться в постанові Кабінету міністрів України, повідомляє proUA.

На своєму сайті КМУ опублікував текст постанови від 12 квітня 2010 року №300. Згідно з постановою, "товари, роботи і послуги, пов'язані з підготовкою об'єктів інфраструктури відповідно до пунктів 1-3, 5, 7 додатку 2 до Державної цільової програми підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу" додані в перелік випадків, які не регулюються Положенням про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Роботи, пов'язані з будівництвом залізниць, митних переходів, гуртожитків, готелів, як і раніше, повинні проходити на тендерній основі (повний текст Держпрограми).

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 7 квітня збільшив удвічі - до 1,97 млрд грн - вартість будівництва злітно-посадочної смуги аеропорту в Донецьку. При цьому площа смуги збільшилася менш ніж на 10%.

Будівництво донецького аеропорту проводить одна з найбільших дорожньо-будівельних фірм України "Альтком". За даними "proUA", "Альтком" пов'язана з віце-прем'єром з Євро-2012 Борисом Колесніковим.

Також "Альтком" в останні тижні став генпідрядником будівництва аеропорту і стадіону у Львові.

Минулого тижня Борис Колесніков заявив про намір Кабміну виділити цього року 26 млрд грн на пов'язані з Євро-2012 роботи.

Коментарі ()