Головне

Канадка буде виступати за Україну

07.04.2010 10:31 318 0

Чемпіон України з фігурного катання серед юніорів у танцях Дмитро Дунь відтепер кататиметься з канадкою Террою Фіндлі.

Пара тренується у Канаді, але виступатиме за Україну.

"Я насправді в Канаді, уже 3 тижні. Встав у пару з Террою Фіндлі, катаюся в Баррі, у канадських тренерів", - повідомив Дмитро "Чемпіону".

Тренують пару Девід Іслам, Тайлер Майлс, Келлі Джонсон та хореограф Павол Порач. Програми ставитиме француз Роман Хагенмайер.

"Мені подобаються умови, тренери, і звісно партнерка", - зазначив Дунь.

Два роки тому Дунь і Фіндлі змагались у різних парах. Дунь виграв разом з Агафоновою, а Фіндлі стала третьою. Тепер вони будуть виступати разом. Фото Івана Данилюка

За словами Дмитра, пара планує виступати у змаганнях дорослих, а до України збирається приїхати на контрольні прокати у серпні.

"У мене є один рік (в юніорах), але в Терри - ні. Але, якщо навіть і був би, то юніори - це минуле! Новий олімпійський цикл, нові правила, немає обов'язкового (танцю)...", - заявив спортсмен.

Як відомо, Дунь двічі ставав чемпіоном України серед юніорів в танцях на льоду разом з Алісою Агафоновою. Але восени ця пара розпалася.

Фіндлі буде вже третьою представницею Північної Америки, яка спробує виступати за Україну. Наразі на чемпіонах України вже виступає пара Шіован Хікін-Кеннеді та Олександр Шакалов, учні Наталі Дубової. У 2006 в пару з Олегом Войком стала Наталі Босс, але пара так і не скаталася через травму партнерки.

Коментарі ()