Головне

"Сокіл" і надалі гратиме в Екстралізі

05.04.2010 20:05 278 0

Київський хокейний клуб "Сокіл" в сезоні-2010/11 має намір продовжити виступи в Екстралізі сусіднього чемпіонату (старт в першій декаді вересня).

Про це стало відомо на засіданні Виконкому Федерації хокею Республіки Білорусь, повідомляє сайт "Сокола".

У наступній першості Екстраліги планується участь 14 клубів, серед яких будуть і три зарубіжні команди: український "Сокіл", латвійські "Металургс" та "Динамо-Юніорс". Іноземці підтвердили своє бажання виступати у наступному чемпіонаті Білорусі.

Причому від української сторони на Виконкомі нікого не було, зате з Києва прийшов лист із підтвердженням продовження участі "Сокола" в ОЧБ.

Сезон планується провести за звичною схемою: 4 кола в регулярному чемпіонаті, за підсумками якого найкращі 8 команд виходять у плей-офф.

Також у наступному сезоні клубам буде дозволено використовувати до 5 іноземців, причому вирішено було повернутися до схеми "воротар-легіонер за двох іноземців".

Крім того, було підтверджено рішення про обов'язковість включення до складу команди на гру не менше 2-х молодих хокеїстів (1990 р.н. і молодше), без різниці в якому амплуа: воротар або польовий гравець.

Цікаво, що для всіх команд, які мають намір брати участь в 19-му регулярному чемпіонаті і плей-офф, відтепер буде введе максимальний рівень зарплат: відомість не повинна перевищувати 100 тисяч доларів на місяць "чистими", а преміальний фонд кожної гри - 6 тисяч " зелених ".

Ініціатива "Сокола" повернути в розіграш ОЧБ поєдинок за 3-е місце Виконкомом ФХРБ підтримана не була.

Коментарі ()