Головне

Петренко звинувачує федерацію в провалі на чемпіонаті світу

02.04.2010 12:11 168 0

Віктор Петренко вбачає причини "провалу" українських спортсменів на ЧС-2010 у непрофесійному керівництві Федерацією фігурного катання, яку очолює політик, а не фахівець у даній сфері.

Пор це він заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"До федерації входять 25 осіб і лише третина з них причетна до фігурного катання. Решта бачать це фігурне катання по телевізору і то пару разів на рік. І ці люди визначають політику федерації, ухвалюють рішення", - обурився Петренко.

Зокрема він відзначив, що президія Федерації затвердила збірну команду всупереч ухваленим у грудні 2009 року критеріям відбору.

Петренко нагадав, що для того, щоб увійти до збірної, чоловікам-одиночникам, спортивним та танцювальним парам необхідно було посісти 1-10 місця на Олімпійських іграх у Ванкувері, а жінкам-одиночницям через відсутність олімпійської ліцензії - 1-10 місця на чемпіонаті Європи-2010.

Як відомо, Антон Ковалевський посів 24-е місце на Олімпіаді, спортивна пара Костенко-Талан - 20 місце, танцювальний дует Задорожнюк-Вербило - 16 місце.

"Тренерська рада за підтримки Мінсім'їмолодьспорту пропонувала зробити це, виходячи з реальної розстановки сил фігуристів та результатів їхніх виступів. Але цю рекомендацію ФФК повністю проігнорувала", - заявив Петренко.

Зокрема він обурився, що замість його учениці Наталі Павлової на чемпіонат світу поїхала Ірина Мовчан, яка посіла місце в п'ятому десятку.

"Зазначу, що дане рішення президії ухвалювалося перед самим початком чемпіонату світу, що не дозволяло його оскаржити. А на засіданні президії були присутні лише дев'ятеро з 25 її членів, причому, такими, що проголосували, визнано 15 осіб. Президент ФФК Людмила Супрун також не прийшла на засідання", - наголосив Петренко.

Він наголосив, що "останні шість років тут панує анархія, відбувається руйнація багатьох напрямків розвитку фігурного катання".

"Приміром, стратегічно неправильно будується робота з молодими спортсменами. На жаль, за нинішнім поколінням фігуристів практично нікого немає. Уже тепер необхідно думати про Олімпіаду в Сочі, а ФФК не дає можливості набиратися досвіду молодим перспективним спортсменам. У контексті підготовки до наступних Ігор потрібно давати дорогу 16-річним", - сказав він.

Коментарі ()