Головне

В УЄФА вважають, що "Донбас Арена" – фантастика, а інфраструктура міста не найкраща

02.04.2010 12:10 312 0

Представники УЄФА відвідали Донецьк і "Донбас Арену" з метою оцінити підготовку міста та стадіону до майбутнього чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Днями тут побував новопризначений UEFA Country Manager Бо Сундстрем, який курує Польщу і Україну в розрізі підготовки міст цих країн до Євро-2012.

"Я приїхав, щоб познайомитися з "Донбас Ареною". Крім того, нам необхідно приступити до вирішення дуже важливого питання, а саме: розподілити всі потужності арени згідно з вимогами УЄФА. Я нова людина у цьому проекті, тому ми трохи відстаємо від графіка, але після цього візиту все стане на свої місця.

Це фантастичний стадіон, один з найкращих в Європі, і зараз я не бачу жодної проблеми, з якою б ми не могли впоратися. Скажу так: для цього стадіону немає нічого неможливого!" - цитує Бо Сундстрема медіацентр "Донбас Арени".

А от на рахунок міста такої впевненості у нового куратора немає.

"Принциповим питанням для донецького керівництва повинні бути концепція мобільності та підготовка інфраструктури міста. Вам необхідно бути готовими до прийому великої кількості гостей, які відвідають ваше величезне місто, але, на жаль, в даний момент я не бачу активних дій з боку міської влади.

Незважаючи на те, що Євро-2012 відбудеться тільки через 2 роки, дані питання повинні бути пріоритетними для керівництва Донецька. У першу чергу, мова йде про аеропорти, автошляхах, готелях, спортивні споруди і т. д.", - зазначив Бо Сундстрем.

Коментарі ()