Головне

Названі найдорожчий спортсмен і команда світу

02.04.2010 11:38 664 0

Найдорожчим спортсменом світу названий 34-річний гольфіст Тайгер Вудс.

За версією американського видання "Forbes", його ім'я оцінено в 82 мільйони доларів. У минулому році американець заробив 105 мільйонів доларів тільки за участь у рекламних кампаніях, не кажучи вже про спортивних змаганнях, які принесли йому 895 мільйонів доларів.

У списку топових гравців також британський футболіст Девід Бекхем і швейцарський тенісист Роже Федерер, що розділили друге і третє місця відповідно,  пишуть "Факты и комментарии".

У рейтингу найдорожчих компаній перше місце посіла "Nike". Вартість цього бренду оцінюється в 10,7 мільярда доларів. "Nike" є єдиною в світі компанією, якій за два роки вдалося в кілька разів збільшити вартість свого бренду. Друге місце дісталося американському спортивному каналу ESPN (вартість бренду - 10,5 мільярда доларів).

У рейтингу найдорожчих спортивних подій перемогу отримав матч за звання чемпіона Національної футбольної ліги США "Super Bowl", який оцінили в 420 мільйони доларів. "Нью-Орлеан Сейнтс" і "Інді" зустрілися у фіналі вперше. Ця гра зібрала 74 тисячі вболівальників, а по телевізору її подивилися більше 100 мільйонів.

Найдорожчим спортивним клубом визнали "Манчестер Юнайтед", вартість бренду якого - 270 мільйонів доларів.

Коментарі ()