Головне

Янукович роздав нагороди паралімпійцям

27.03.2010 09:39 286 0

Віктор Янукович вручив державні нагороди спортсменам і тренерам української паралімпійської збірної.

Президент, зокрема, вручив орден "За Заслуги" першого ступеня Віталію Лук'яненку, другого ступеня - головному тренерові збірної Валерієві Казакову. Переможці і призери Ігор та їхні тренери отримали ордени "За Заслуги", "Княгині Ольги" та "Данила Галицького".

Вітаючи спортсменів з успішним виступом на Паралімпіаді, глава держави назвав результат української збірної "великою перемогою", повідомляє телеканал ICTV.

"Ви ще раз довели, що Україна може перемагати... є потенціал", - сказав він.

За словами президента, паралімпійський рух у світі набирає темпів, й Ігри цього року продемонстрували високу конкуренцію між спортсменами.

Крім того, Янукович зазначив, що знайомий із проблемами в спорті, такими як відсутність інфраструктури, брак фінансування.

"Я добре розумію, що наша спортивна база вимагає вдосконалювання, зміцнення, будівництва, ви перемогли, швидше за все, завдяки своєму характеру, наполегливості", - підкреслив він.

На думку глави держави, перемога українських паралімпійців об'єднує Україну й працює на імідж країни у світі.

У церемонії нагородження взяв участь також голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Нагадаємо, у зимовій Паралімпіаді у Ванкувері українська збірна завоювала 5 золотих, 8 срібних і 6 бронзових нагород, посівши 5 місце в загальнокомандному заліку. Чемпіони отримали 700 тисяч гривень, срібні призери - 500, а бронзові - 350.

Коментарі ()