Головне

Колесніков розповів про завдання Януковича

23.03.2010 17:32 170 0

За два роки в Україні повинні збудувати три нових аеропорти.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесніков, оцінюючи можливість залучення інвестицій в об'єкти Євро-2012, інформує кореспондент "Чемпіна".

"Що стосується аеропортів - то у Борисполі ще могли б знайтися інвестори для будівництва, але в регіонах вони не знайдуться ніколи, тому що об'єкт окупиться лише за 20 років.

Тому завдання - збудувати інфраструктуру в регіонах, тобто Львові, Харкові і Донецьку. Хоча Україна за 19 років не збудувала жодного аеропорту. Ми повинні виконати завдання президента - за 2 роки - 3 нових аеропорти.

Для того, щоб аеропорт "Київ" у Жулянах мав переваги, потрібно зробити 2 речі - прокласти нову дорогу, це 3,5 кілометри і 7,5 кілометрів метрополітена, прямо під аеровокзалом. Наскільки ми встигнемо впоратися, це питання суперечливе", - каже віце-прем'єр.

Крім того, Колесніков пообіцяв створити сприятливі умови для туристичного бізнесу в Україні.

"Вся туристична структура тримається на плечах інвесторів. Підготовлено відповідний проект закону про нульову ставку податку на прибуток на всі готелі, які будуть збудовані в Україні у найближчі 10 років.

Закон буде переданий у парламент і затверджений у найближчі два тижні. Що ще потрібно світовому туристичному бізнесу, для того щоб прийти в Україну?", - каже віце-прем'єр.

Коментарі ()