Головне

Колесніков про "Бориспіль": Землю розтягнули, нікого не знайдеш

23.03.2010 12:02 196 0
Під час будівництва нових терміналів аеропорту "Бориспіль" вистачає проблем.

Про це заявив віце-прем'єр з Євро-2012 Борис Колесніков під час інспекції аеропорту, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

"В цілому, "Бориспіль" - це маленька модель України. Землю розтягнули. Нікого не знайдеш. Не зрозуміло кому що належить", - відповів Колесніков на питання щодо землі навколо аеропорту "Бориспіль".

"До нового терміналу потрібно прокласти дорогу землею, якою володіють п'ять різних компаній. З усіма ними потрібно домовлятися", - зазначив Колесніков. Урядовець не озвучив назв компаній - власників землі. Довжина дороги становитиме близько 700 метрів.

Як повідомив віце-прем'єр, все залежить від позиції "Аеросвіту", "бо з боку держави усе зрозуміло". "В даному випадку мають бути враховані інтереси як бізнесу, так і держави", - додав він.

Колесніков також розповів, що згідно нового закону земля під об'єкти стратегічного значення може викуповуватися державою із відшкодування власникам її вартості.

Також, на думку Колеснікова, бориспільський аеропорт є єдиним об'єктом Євро-2012, який буде самоокупним. За його словами, термінал D стане основним під час проведення чемпіонату.

Після відвідин бориспільського аеропорту Колесніков поїхав до аеропорту "Київ" у Жулянах. "Потрібно подивитися, які ще є потреби в інвестиціях. Сподіваюся, що з цим об'єктом посприяє міський голова Києва Леонід Черновецький", - зауважив чиновник.

Коментарі ()