Головне

Будівництво стадіону у Вроцлаві у зоні дуже високого ризику

20.03.2010 10:07 515 0

Своєчасна реалізація проекту з будівництва стадіону до Євро-2012 у Вроцлаві знаходиться у зоні дуже високого ризику.

Такі дані оприлюднила урядова комісія при Міністерстві фізичної культури, спорту та туризму Польщі, базуючись на рапортах спілки PL.2012 та експертів Європейського футбольного Союзу (УЄФА).

Як інформує 2012ua.net з посиланням на Gazeta.pl, для оцінки підготовки польських стадіонів до проведення континентальної першость було визначено чотири рівня ризиків - низький, середній, високий та дуже високий. У випадку Вроцлава оцінки експертів PL.2012 та УЄФА збігаються - реалізація проекту з будівництва міського стадіону у необхідні строки знаходиться у зоні дуже високого ризику.

Головною підставою для таких висновків стала зміна генерального підрядника. Наприкінці року владою Вроцлава було прийнято рішення про розірвання угоди з компанією Mostostal, а 16 січня було укладено договір з новим виконавцем робіт фірмою Max Boegl.

Передача усієї документації та будмайданчика тривала близько місяця, що практично унеможливлює дотримання раніше погоджених з УЄФА термінів завершення будівництва стадіону - кінець червня 2011 року.

Коментарі ()