Головне

Бубка: Провали України і Росії мають одну причину

19.03.2010 21:55 258 0
Провал збірних України та Росії на олімпіаді у Ванкувері є показником ставлення до спорту у 1990-х роках.

Про це заявив президент НОК Сергій Бубка в ефірі ТРК "Україна".

"З медалями сьогодні в основному ті держави, у яких високий рівень економіки і високий валовий продукт. І там високі показники", - заявив керівник олімпійського комітету.

"Той результат, котрий сьогодні є і в нас, і той результат, який показала російська збірна, - це те, що було зроблено у 1990-х роках, який був закладений фундамент, яка була фінансова підтримка, яка була інфраструктура у країні, для того, щоб були досягнення. Якщо тренери були змушені йти працювати на ринок або виїжджати за кордон", - відповів Бубка на питання щодо провалу росіян, які зараз вкладають значні кошти у спорт.

За словами олімпійського чемпіона, він спілкувався з російськими спортсменами та спортивним керівництвом.

"Ви знаєте, що фігурне катання в Росії - дуже популярний вид спорту. І коли на чемпіонаті Росії у парному катанні бере участь тільки сім пар - це перед Ванкувером - це каже про те, що у 1990-х роках, коли закривалися школи, коли не працювали ковзанки, люди не приходили у спорт", - розповів Бубка.

"Тому десь закономірність сьогодні існує. А ті вкладення, які є в Росії сьогодні, дадуть результати найближчим часом", - вважає президент НОК.

Коментарі ()