Головне

Турчина і Захаров виступили проти нинішнього президента ФГУ

17.03.2010 09:55 190 0

Видатні українські гандболісти закликають не допустити занепаду цього виду спорту в Україні.

Про це вони повідомили на прес-конференції в УНІАН.

Дворазова олімпійська чемпіонка Зінаїда Турчина сказала, що "нинішнє керівництво національної федерації гандболу "незнайоме з цим видом спорту, з його особливостями, а тому не може плідно захищати його інтереси, а тільки тримається за свої посади".

Вона зазначила, що сьогодні від керівництва гандболом цілеспрямовано відтіснили професіоналів, результатом чого стало проведення змагань в "аварійних" приміщеннях, а пошуком спонсорів вимушені займатися тренери команд.

Турчина заявила, що на виборах президента ФГУ, які мають відбудуться 20 березня в Києві, вона та її однодумці підтримають кандидатуру Валерія Третьякова.

Заслужений тренер СРСР та України Леонід Захаров сказав, що їхня команда готова до того, що нинішнє керівництво федерації, яке вже двічі переносило проведення звітно-виборного конгресу ФГУ, і цього разу спробує всіма можливими способами залишитися при владі.

Проте він переконаний, що "гандбол в Україні переможе" і федерація на чолі з новим керівництвом зможе вжити заходів для його розвитку.

Коментарі ()