Головне

У Ванкувері стартували зимові Паралімпійські ігри

13.03.2010 10:06 349 0

У Ванкувері стартували зимові Паралімпійські ігри, які триватимуть з 12 по 21 березня.

Українські паралімпійці вперше за всю історію участі України у зимових Паралімпійських іграх змагатимуться у трьох з п'яти представлених на ній видів спорту - лижних гонках, біатлоні, гірськолижному спорті.

А загалом українські спортсмени з обмеженими можливостями боротимуться за 32 з 64 комплектів нагород, які будуть розігруватися на Х Паралімпіаді у Ванкувері.

Українську паралімпійську команду представлятимуть 26 спортсменів. Серед них 19 паралімпійців: 14 спортсменів-інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату і 5 - з вадами зору, а також 7 спортсменів-лідерів, які виступатимуть разом із незрячими спортсменами і допомагатимуть їм успішно фінішувати на спортивних майданчиках Канади.

Президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич підкреслив, що паралімпійська збірна нашої країни оновлена на 60% - на Х Паралімпіаді у Ванкувері дебютуватимуть 11 спортсменів, повідомляє УКРІНФОРМ.

До складу команди увійшли й відомі всьому світові українські паралімпійці Олена Юрковська, Людмила Павленко, Світлана Трифонова, Юлія Батенкова, Юрій Костюк, Віталій Лук'яненко, Олег Мунц, Сергій Хижняк.

Спорстмени представляють 10 областей України, і це також є особливістю зимової національної паралімпійської збірної України, зазначив Сушкевич.

Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, у свою чергу, поінформував, що паралімпійська делегація України нараховуватиме 47 осіб - окрім 26 спортсменів, до неї увійдуть тренери, лікарі, масажисти та представники штабу. Очолює українську делегацію президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

Павленко наголосив, що план підготовки паралімпійської збірної виконано на 100%, усі заходи протягом 4 років фінасувалися також стовідсотково: "Не було зірвано жодного змагання, жодного тренувального збору".

Коментарі ()