Головне

Українська шаблістка здобула бронзу чемпіонату Європи серед кадетів

03.03.2010 16:50 118 0
У вівторок, 2 березня, в Афінах стартував Чемпіонат Європи серед кадетів. Для українців перший день Євро завершився бронзовою нагородою шаблістки Аліни Комащук. 

У чвертьфіналі в напруженому двобої Аліна перемогла росіянку Марію Рідел 15:14, а в півфіналі поступилася майбутній чемпіонці турніру Ката Варлєй з Угорщини 9:15.

Трохи не вистачило ще одній українці Марині Семенько до потрапляння в четвірку найсильніших - у чвертьфіналі Марина поступилася росіянці Яні Єгорян.

Анастасія Єрмоловіч й Олена Прокуда, які також боролися за європейські нагороди, завершили свій виступ відповідно в 1/16 й 1/32 фіналу. Настя двома ударами поступилася ісландці Гуннхілдур Гардарсдоттір 13:15., якій, втім, пізніше «помстилася» за подругу Семенько, вигравши 15:14 в 1/8 фіналу. А Олена Прокуда програла німецькій спортсменці Ставрула Дімкоу 11:15.

На противагу бронзі в шаблі, виступ рапіристів, змагання яких так само стартували 2 березня,  виявився невдалим.  Найкращим результатом для України стало 29 місце Максима Люльки, який в 1/16 фіналу поступився Кирилу Лічагіну з Росії 5:15.

Антон Веслярів і Дмитро Чучукало вибули з боротьби в 1/32 фіналу. Антон з рахунком 8:15 програв угорцю Даніелю Сайо, а Дмитро поступився шведові Джиммі Стьєрндаль 12:15.

Четвертий член команди Андрій Подшивалов не вийшов з попереднього туру й зайняв  у підсумку 76 місце.

А от для росіян цей день закінчився дійсним тріумфом: на європейській першості вони виграли медалі всіх ґатунків. Золото у фінальному двобої розіграли Кирило Лічагін і Нікіта Нагаєв. Трохи точніше в цій зустрічі виявився Лічагін - 15:12. А на третю сходинку п'єдесталу пошани здійнявся Ілля Дегтярьов, пише прес-служба НФФУ.

Технічні результати:

Шабля жіноча:

1. Ката Варлей (Угорщина)

2. Яна Єгорян (Росія)

3. Аліна Комащук (Україна)

3. Ганна Мартон (Угорщина)

8. Марина Семенько (Україна)

18. Анастасія Єрмоловіч (Україна)

33. Олена Прокуда (Україна)

Рапіра чоловіча:

1. Кирило Лічагін (Росія)

2. Нікіта Нагаєв (Росія)

3. Ілля Дегтярьов (Росія)

3. Пьеро Франко (Італія)

29. Максим Колиска (Україна)

47. Дмитро Чучукало (Україна)

53. Антон Гребцов (Україна)

76. Андрій Подшивалов (Україна)

Коментарі ()