Головне

Платов пророкує Моїру друге золото

23.02.2010 12:47 345 0

Дворазовий олімпійський чемпіон Євгеній Платов вважає, що канадці Скотт Моїр - Тесса Вірту можуть стати і дворазовими олімпійськими чемпіонами.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Росія", повідомляє Спорт.Ру.

"Я якось сказав Моїру: "Знаєш, у тебе є шанс побити моє досягнення". Якщо тільки вони не підуть", - заявив Платов.

Водночас, за його словами, при нинішній системі важко так довго "прожити" в танцях на льоду, оскільки навантаження призводять до травм коліна.

"Тому якщо вони протримаються ще чотири роки, то, напевно, можуть не побити, а зрівнятися зі мною. Що взагалі ж непросто. Але мені здається, канадці не залишаться. Це дуже важко з такою системою, не можна вижити так довго. Але в них є шанс", - зазначив дворазовий олімпійський чемпіон, який виступав на трьох олімпіадах.

"Це неймовірні чемпіони. Подивіться, які елементи, яке катання. Не знаю... Багато хто йшли проти цієї системи, тому що тут не видно танцю. Я вважаю, це неправильно. Якщо в людини є креативний підхід, то подивіться, який танець був. У мене, чесно кажучи, були мурашки", - зізнався Платов.

Також олімпійський чемпіон відзначив ще два прокати.

"Мені сподобалися крім цього ще два прокати. Узагалі я думав, Меріл Девіс - Чарлі Вайт виграють. Тому що в сезоні вони били канадців, і в американців були найвищі оцінки за довільний. Довільний у них шикарний - Phanthom of the opera. Вони катаються, дійсно, на розрив аорти. І, звичайно, сьогодні сподобалися Максим (Шабалін) з Оксаною (Домніною). Вони сьогодні дуже добре каталися. Краще, ніж на Європі", - заявив він.

Коментарі ()