Головне

Стадіон у Варшаві відкриє Німеччина, у Познані - Франція чи Нідерланди

21.02.2010 16:42 399 0

Перші матчі на збудованих у Польщі футбольних аренах до Євро-2012 відбудуться за участю топ-збірних світу, які входять до першої десятки рейтингу ФІФА.

Про це у Познані повідомили президент польської асоціації футболу (PZPN) Гжегож Лято і директор фірми SportFive, яка займається підготовкою цих подій, Анджей Плачиньський, передає Укрінформ.

Розповідаючи про матч-відкриття після реконструкції стадіону в Познані, що відбудеться вже восени цього року, Лято зазначив: "На сьогодні найвірогіднішими суперниками є Франція чи Нідерланди. Можливо, раціональніше було б зіграти з Францією, адже на матчі зміг би бути президент УЄФА Мішель Платіні. Про те відвідають столицю Великопольского воєводства РП французи чи голландці стане відомо упродовж найближчих двох місяців".

За його інформацією, матч у Познані відбудеться у визначені УЄФА терміни - 9 чи 12 жовтня цього року.

Очільник польської асоціації футболу наголосив також, що на відкриття усіх чотирьох стадіонів до футбольного єврофоруму в РП будуть запрошені сильні суперники з-за кордону. Зокрема, на першу гру на Національному стадіоні столиці Польщі восени 2011 року, вочевидь, приїде західний сусід Польщі - національна збірна Німеччини.

"Ми вже домовилися про терміни з німецькою федерацією футболу. Єдиною перешкодою могла б стати участь німців у стикових матчах до ЧЄ-2012, однак цей варіант я вважаю малоправдоподібним", - зазначив Лято.

Коментарі ()