Головне

Словенська лижниця виборола медаль з чотирма зламаними ребрами

19.02.2010 12:01 413 0

Словенська лижниця Петра Майдич, яка 17 лютого завоювала бронзову медаль у класичному спринті на Олімпійських іграх у Ванкувері, брала участь у змаганнях з як мінімум чотирма зламаними ребрами, одне з яких пошкодило легені.

Всі змагання, починаючи з кваліфікації вона провела, терплячи дуже гострий біль, інформує ТСН.

У середу на розминці перед кваліфікаційною гонкою Майдич не вписалася в швидкісний поворот, вилетіла за межі траси, впала в яр і врізалася в дерево.

Всі змагання, починаючи з кваліфікації, Майдич провела, терплячи гострий біль, і після кожного фінішу, а їх було чотири, вона з величезними труднощами покидала трасу. Після "бронзового" фінішу словенку, яка перебувала в стані напівнепритомності, з арени винесли на руках.

З церемонії нагородження Майдич відвезли на інвалідному візку, після чого вона була доставлена в клініку Ванкувера на вертольоті.

"У мене зламано чотири або п'ять ребер. Олімпійські ігри для мене закінчені і сезон, мабуть, теж.

Під час перегонів мені було так погано, що ніякі таблетки не допомагали. Люди, які коли-небудь ламали ребро, знають, як це боляче. А в мене їх зламано аж чотири".- сказала 30-річна Майдич. 

За словами словенської лижниці, вона "так втомилася, як ніколи раніше не втомлювалася", проте вирішила боротися за медалі до кінця.

"Мені довелося витримати три години сильного болю, і він все ще триває. Суперниці підходили до мене й казали, що я заслужила цю перемогу. Гадаю, якби я прийшла четвертою, то не пережила б це", - додала Майдич.

За словами лікаря Матьяжа Турела, який оглянув постраждалу спортсменку, ушкодження легені виявилося несерйозним, а рентген показав принаймні чотири зламані ребра.

"З приводу п'ятого поки точно сказати не можу", - зазначив лікар.

Коментарі ()