Головне

Фрістайл. Українці не поступаються світовим лідерам – тренер збірної України

08.02.2010 19:25 239 0

Олімпійська збірна України з фрістайлу може продемонструвати хороші результати у Ванкувері.

Таку думку висловила державний тренер з фрістайлу Антоніна Данилова в інтерв’ю газеті "Україна Молода".

"За результатами минулого сезону наша країна у світовому рейтингу опинилася на п’ятому місці, програючи лише Китаю, Канаді, США та Швейцарії. Після нинішнього сезону ми дещо понизимося в табелі про ранги, адже поки не підтверджуємо попередніх успішних результатів. Але пояснити це можна і травмами, і хворобами.

За рівнем технічної підготовки українці не поступаються представникам світових лідерів, програма їхня є складною. Відповідно є й можливість претендувати на найвищі місця. Інша справа, що фрістайл є дуже непередбачуваним видом спорту, в якому багато залежить від чіткого приземлення після стрибка - все може вирішити один несподіваний випадок", - каже Данилова.

Також тренер розповіла і про арбітраж у цьому виді спорту.

"У нас суддівство є суб’єктивним — так само, як, для прикладу, в фігурному катанні чи гімнастиці. Якщо в циклічних видах спорту все покладено на голи чи секунди, то тут багато важить, як той чи інший суддя сприйме стрибок. 

Траплялося, коли ми були незадоволені оцінкою виступу наших спортсменів. Але впевнена, що на Олімпіаді має бути об’єктивне суддівство", - додала Антоніна Данилова.
Коментарі ()