Головне

Ковальчик: Держава в футзал не вкладає ні копійки, а збірна функціонує завдяки спонсорам

08.02.2010 18:33 339 0

Збірна України з футзалу значно відстає від європейських збірних за рівнем фінансування, а держава не приділяє цьому спорту уваги.

Про це заявив тренер збірної України Роман Ковальчик в інтерв’ю "Львівській газеті".

"Якщо проаналізувати стан і можливості учасників чемпіонату Європи в Угорщині, то українська команда значно відстала від інших. Із нашими можливостями проходження початкових етапів чемпіонату Європи вже є успіхом. Нам не вистачає коштів. Не можемо ні з ким зіграти", - каже Ковальчик.

"Збірна України з футзалу функціонує завдяки спонсорським внескам. Завдяки такій допомозі можемо поїхати на якийсь турнір. Але хто платить, той замовляє музику. Саме тому не завжди вдається вирушити тим складом, яким хотілося б. Це питання дуже болюче. 

Нещодавно мав змогу очолити збірну Польщі. Поляки за рівнем гри дуже відстали від нас, але їхні можливості значно більші за наші. А можливості учасників чемпіонату Європи взагалі не до порівняння з нашими. Тому, впевнений, потрібно подякувати гравцям вітчизняної збірної за такий виступ.

Вважаю, що чемпіонат України входить у четвірку-п’ятірку найсильніших у Європі. Хоча держава в цей вид спорту не вкладає ні копійки. Усе “тримається” на бізнесменах. А на знак “вдячності” їм постійно ставлять палиці в колеса. 

Лише завдяки президентам клубів вищої, першої та другої ліги наш футзал на хорошому рівні. А для розвитку цього виду спорту потрібно створювати програму підтримки", - підсумував тренер.

Коментарі ()