Головне

Гран-прі "Іван Яригін". Бурмістрова завоювала золото, Когут - срібло, Стаднік - бронзу

29.01.2010 17:26 361 0

Дві українські борчині стали фіналістками міжнародного турніру з вільної боротьби - Голден гран-прі "Іван Яригін", який триває в Красноярську.

Катерина Бурмістрова, яка виступає у вазі до 67 кг, на шляху до фіналу зустрілася зі своєю давньою суперницею - срібною призеркою чемпіонату світу 2009, росіянкою Юлією Бартновською і виграла з рахунком 2:0. А у фіналі сумчанка здолала монголку Баяр Одончімег, інформує сайт Асоціації спортивної боротьби України.

У категорії до 51 кг львів'янка Олександра Когут стала срібною призеркою. Для неї непросто склалася півфінальна сутичка з Хан Кум Ок з Кореї. Справа в тому, що після того, як суддя оголосив Когут переможницею, її суперниця відмовилася підійти і потиснути руку суперниці. З боку корейської делегації був поданий протест і, після досить тривалого перегляду відео, суддівська колегія визнала дії арбітра помилковими.

В результаті зустріч була відновлена, Олександра вже встигла піти з килима, була викликана на нього знову і суперниці продовжили боротьбу в третьому періоді. Але і в ньому Когут довела свою перевагу.

У фіналі українка не змогла здолати японку Каі Юрі.

А от львів'янин Андрій Стаднік (до 66 кг), віце-чемпіон Пекінської Олімпіади у півфіналі програв віце-чемпіону Європи-2009, росіянину Адаму Батирову. Сутичка вийшла недовгою - в середині першого періоду Батиров поклав суперника "на туше". Отож Стаднік став бронзовим призером.

Коментарі ()