Головне

Бубка хоче провести Олімпіаду в Україні

29.01.2010 10:56 337 0
Президент Національного олімпійського комітету (НОК) Сергій Бубка мріє про Олімпіаду в Україні. Але організувати такий захід вдасться приблизно у 2026-2030 рр.

За словами Бубки, для цього потрібно зробити дуже багато. Україні потрібно 20-30 років і стабільне економічне становище, щоб претендувати на проведення Олімпіади. Також держава має проводити чемпіонати світу та Європи.

Президент НОК зазначив, що 70% із 47 спортсменів олімпійської збірної України вже у Ванкувері. 11 спортсменів поки залишаються в Україні. Вони будуть присутні на офіційних проводах. 11 лютого відбудеться відкриття українського Дому у Ванкувері, а 15 лютого буде офіційний прийом. Досі НОК не визначився з ім'ям прапороносця, якого назвуть пізніше

Щодо преміальних було відзначено, що за золоту медаль кожен спортсмен отримає 100 тис доларів, за срібну - 70, а за бронзову - 50. Ці дані повідомив заступник Міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Мирослав Дутчак.

Прогнозуючи кількість медалей, які можуть завоювати українські спортсмени, Бубка та представники міністерства були стриманими. Президент НОК заявив, що одна медаль буде щастям.

Зазначимо, що 47 спортсменів - другий показник в історії України. Найменше спортсменів представляло державу на Олімпіаді в Ліллехаммері в 1994 році.

Олімпіада буде транслюватися на "Першому національному" та телеканалі "Євроспорт". "Перший національний" покаже 14 хокейних матчів та приоритетні для України види спорту - біатлон, фігурне катання, санний спорт, фрістайл і лижні гонки.

Gazeta.ua

Коментарі ()