Головне

Лисенчук: У чотирьох українських футзалістів – "липові" російські паспорти

21.01.2010 11:42 421 0

Четверо українських футзалістів, які виступають у російських клубах, відмовилися виступати за збірну України, бо мають російські паспорти, хоча і від українського громадянства не відмовилися.

Про це розповів головний тренер збірної України з футзалу та президент АМФУ Геннадій Лисенчук в інтерв'ю ЗІКу.

"Я викликав Попова, Ситіна, Корідзе і Кудлая, які грають у російських командах. Однак у них в контрактах з клубами є пункт, який їм забороняє грати за збірну своєї країни. Адже всі вони мають російські паспорти і для того, щоб не вважатися легіонерами, не мають права грати за свою збірну. А в Росії на легіонерів ліміт", - каже керманич збірної України.

Таким чином гравці самі свідомо відмовилися від можливості грати на чемпіонатах світу і Європи.

"На жаль, саме такою є дійсність. А причина такого їхнього рішення криється у тих зарплатах, які вони отримують в клубах. У порівнянні з Україною, в Росії платять у чотири-п'ять разів більше. Саме заради такого заробітку хлопці й жертвують збірною. Звичайно, хтось може засудити гравців за відсутність у них патріотизму.

Але з іншого боку можна зрозуміти і їх - за кожним з них стоїть його родина, а вік футболіста не такий вже й довгий. А ще бувають і травми... Тому, я особисто, відношуся до всіх цих проблем по-філософськи - нікого не засуджую і намагаюся створити максимально боєздатний колектив з тих гравців, які є наразі в моєму розпорядженні".

Втім, квартет футзалістів не може грати і за збірну Росії.

"Звісно, що ні. Адже від українського громадянства вони не відмовилися. А російські паспорти у них фактично є "липовими". А найприкріше, що росіяни, вставляючи, як то кажуть, нам палки в колеса, самі натуралізують тих же бразильців.

Двох таких новоспечених росіян вони привезуть в Угорщину. А ще двом, за моєю інформацією, вони зараз оформляють громадянство", - підсумував Лисенчук.

Втім, нагадаємо, що сам Лисенчук також хотів запросити у збірну України бразильського легіонера МФК "Шахтар" - Вассуру.

Коментарі ()