Головне

Клочкова: Не можу сказати, що я забезпечена на все життя

11.01.2010 15:18 247 0

Чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова після завершення спортивної кар'єри займається розвитком дитячого плавання в Україні.

"Розробляємо програму, впроваджуємо уроки плавання в школах. Цьогоріч відкрили клуб дитячого плавання, вивчили понад 800 дітей у Києві й Запоріжжі. Це недержавна програма, знаходимо спонсорські гроші. Нині розробляємо план типового 25-метрового басейну, який був би ефективним, тобто його можна було б звести з мінімальними витратами і він не завдавав би збитків", - розповіла Клочкова в інтерв'ю "Львівські газеті".

Водночас старі басейни потребують кардинальної реконструкції, вважає спортсменка.

"Щодо тих басейнів, які в нас є, то не відомо, що легше - знести і побудувати новий або зробити реконструкцію. Щоб їх переобладнати, потрібні дуже великі гроші. Ці басейни можна на пальцях перерахувати. Разом із Денисом Силантьєвим - президентом фонду й чемпіоном світу і Європи з плавання - вже були в Херсоні, Сумах, Львові, Івано-Франківську", - говорить Яна.

Зараз Клочкова працює віце-президентом Фонду підтримки молодіжного і олімпійського плавання.

"Не можу сказати, що забезпечена на все життя. У нашій країні, на жаль, навіть для колишніх спортсменів немає роботи, закінчився спорт - і все. З одного боку, ти - "зірка", а з іншого - біля "розбитого корита", - додала Клочкова.

Коментарі ()