Головне

Затверджено проект реконструкції аеропорту "Київ"

29.12.2009 13:16 336 0

Архітектурно-містобудівна рада Києва на своєму засіданні затвердила проект реконструкції міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни).

Про це повідомила головний архітектор проекту Тетяна Григорова, пише "Газета по-київськи".

За її словами, в аеропорту планується побудувати новий термінал з митною зоною, магазинами, кафе, стійками реєстрації, виходами на злітне поле.

"У перспективі поруч з існуючим терміналом буде побудований ще й ангар для літаків бізнес-авіації", - сказала Григорова.

Вона додала, що проект, згідно з тендером, обійшовся в 7 мільйонів гривень, а будівництво терміналу повинне розпочатися навесні 2010 року.

Члени містобудівної ради з незрозумілої причини не сприйняли зовнішнього вигляду комплексу - декоративні дуги назвали "надмірністю", а сам термінал рекомендували спростити, відзначає видання.

Крім того, містобудівники причепилися до розташування термінала щодо злітно-посадочної смуги: мовляв, літаки спалять багато палива, поки будуть рухатися до місця висадки пасажирів. 

Але, за словами архітекторів, збудувати термінал ближче не дозволяють авіаційні норми, згідно з якими злітно-посадочні смуги повинні розташовувати не менше ніж за 2,2 км від будівель.

Українська Правда. Київ

Коментарі ()