Головне

Чемпіона України з дзюдо затримано за підозрою у вбивстві

25.12.2009 09:36 420 0
Міліція затримала чемпіона України з дзюдо Євгена Сотникова, що знаходився в розшуку за підозрою у вбивстві 18-річного хлопця у Запоріжжі.

Про повідомили УНІАН в управлінні МВС Запоріжжя.

За словами правоохоронців, Сотников був затриманий вночі і в даний момент знаходиться під вартою.

Нагадаємо, 19 грудня близько 20.30 надійшло повідомлення про те, що в одному з кафе в Заводському районі Запоріжжя виявлений мертвим 18-річний чоловік, причиною смерті якого стало кульове поранення в голову. За даними міліції, відомий український спортсмен  застрелив молодого чоловіка за те, що той відмовився з ним випивати.

За кілька хвилин до вбивства він так само спробував (з тієї ж причини) застрелити 16-річного відвідувача кафе, але пістолет дав осічку.

Сотников народився 20 листопада 1980 р. у Запоріжжі. Закінчив Запорізький державний університет. Заслужений майстер спорту. Виступаючи у ваговій категорії понад 100 кг, завоював третє місце на чемпіонаті світу з дзюдо в 2003 р. Напередодні Олімпіади-2004 року був дискваліфікований. Бронзовий призер чемпіонату Європи 2008 року. Судимий за заподіяння тілесних ушкоджень (у 2007 р. в Запоріжжі вистрілив в ногу людині, яка нібито напала на нього).

У листопаді 2008 р. був оголошений запорізькою міліцією у розшук після того, як під час святкування дня народження в одному з кафе в Запоріжжя, не поділивши щось зі своїм знайомим, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вдарив його ножем. Поранення виявилося не смертельним, але достатньо серйозним для того, щоб міліція кваліфікувала дії спортсмена, як "нанесення тяжких тілесних ушкоджень".

Згодом кримінальну справу за даним фактом було закрито у зв'язку з тим, що потерпілий забрав заяву і офіційно відмовився від будь-яких претензій. У цьому році Сотников, який з 28 листопада 2008 року по 21 липня 2009 розшукувався міліцією за нанесення ножового поранення земляку, переміг на чемпіонаті України з дзюдо серед чоловіків у ваговій категорії понад 100 кг.

Коментарі ()