Головне

"Олімпійський" готовий майже наполовину

02.12.2009 14:16 316 0
Будівельно-монтажні роботи на НСК "Олімпійський" виконані на 40% від загального обсягу.

Про це під час брифінгу для іноземних журналістів заявив міністр спорту Юрій Павленко.

Зустріч високопосадовця та представників іноземних ЗМІ відбулася в рамках прес-туру, організованого Інформаційним центром "Україна-2012".

"Ще рік тому будівництво НСК "Олімпійський", за висновками експертів УЄФА, перебувало у чорній зоні, тобто вони вважали, що цей об'єкт не можна втілити вчасно. Низьким був рівень довіри до того, що українські компанії спроможні звести стадіон класу "Еліт". Зараз же ситуація кардинально змінилася", - сказав чиновник.

На його думку, за визначенням представників УЄФА нині стадіон перебуває в такій зоні довіри, яка передбачає, що об'єкт буде зведений і зданий в експлуатацію вчасно.

Павленко додав, що НСК "Олімпійський" - чи не перший великий проект, який будується не за українськими, а за європейськими стандартами.

Витратити на спортивну споруду складуть приблизно 3,2 млрд. гривень. Після реконструкції багатофункціональний спорткомплекс вміщатиме 69 тисяч місць, на яких 63 тисячі вболівальників матимуть стовідсотковий огляд поля.

Акцентував свою увагу міністр і на підготовці тренувальних баз до Євро-2012.

"Наразі ми готуємо 28 тренувальних баз, які під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року зможуть прийняти команди-учасників євротурніру. 22 з них ми будемо  модернізувати, а ще шість знаходяться на стадії розробки проектів, після чого розпочнеться будівництво цих спортивних об'єктів", -  резюмував Павленко.

Коментарі ()