Головне

Доменек не хоче вибачатися перед ірландцями

20.11.2009 14:18 274 0

Головний тренер збірної Франції Раймон Доменек поклав усю провину за скандал навколо результату другого стикового матчу відбіркового турніру ЧС-2010 з Ірландією на шведського арбітра Мартіна Ханссона, що допустив результативну помилку.

"Перебуваючи на лаві запасних, я не побачив у цьому епізоді гри рукою, - сказав Доменек в інтерв'ю L'ехрrеss. - Потім, звичайно, переглянув відеоповтори й порушення правил стало очевидним. Суддя помилився, але це ігровий момент, а не шахрайство з нашої сторони.

Тому не розумію, коли від нас вимагають якихось вибачень. Ніхто не вибачався перед нами, коли у вересневій грі проти Сербії в нас нізащо вилучили воротаря вже на 9-й хвилині, але ж нічия в цьому матчі не дозволила нам стати першими в групі. Не розумію цього моралізму.

Як на мене, доля путівки була вирішена ще в Ірландії, де ми перемогли на чужому полі.

Звичайно, образливо зазнавати поразки таким чином, і якби я був ірландцем, теж би обурювався, але від того, що рефері сьогодні помилився на нашу користь, а не на них, життя не закінчується. У мене теж залишився гіркий присмак після такої перемоги, але від того, що ми відіграли не кращим чином і незадовільної роботи судді.

Нагадаємо, що перша зустріч, яка проходила в Дубліні, завершилася перемогою французів - 1:0. У матчі-відповідь з таким же рахунком сильніше в основний час виявилися ірландці. А в додатковий час гол Вільяма Галласа, забитий після паса Тьєррі Анрі, який підіграв собі рукою, приніс "трикольоровим" путівку на світову першість.

Коментарі ()