Головне

Яка ж ціна дорогих квитків?

19.11.2009 16:11 362 0
Яка ж ціна дорогих квитків?

Спокуса зірвати куш завжди приваблювала найбільших аферистів світу. Як від вигаданих аля Осі Бендера, так і до реальних на кшталт Сергія Мавроді чи Павла Лазаренка. Всі ми знаємо, чим вони закінчили.

Схоже, Федерація футболу України на чолі з Григорієм Суркісом вирішила зробити це на другому матчі протистояння з Грецією.

Дискусії з приводу доцільності встановлення цін на квитки від 200 до 8000 гривень не вщухали до й під час матчу, і ще більше запалилися після його завершення. Особливо, коли стало відомо, що на "Донбас Арену" прийшли лише 30 тисяч чоловік. З можливої 51 тисячі.

Так, можна сказати, що ці ціни - середньоєвропейські. Але "середній" європеєць отримує зарплату у тисячах євро, і ніяк не у тисячах гривень.

Якщо врахувати, що більшість розкуплених квитків були у двох найдешевших цінових категоріях - 200 та 400 гривень, то можна припустити, що в середньому за один квиток ФФУ через дочірню УФІ заробила близько 300-350 гривень. А це близько 10 мільйонів гривень за весь стадіон (звісно точну інформацію може оприлюднити тільки УФІ, однак футбольні функціонери України до такого кроку явно не готові). Якщо поділити цю суму на 51 тисячу, то вийде близько двохсот гривень в середньому за квиток. Тобто, без жодних втрат для себе ФФУ могла поставити, скажімо, 120-130 гривень за найдешевший квиток, і заробити стільки ж при повних трибунах.

Водночас, за вихід на фінальну частину світової першості ФІФА може виплатити від 9 до 12 мільйонів, і не інфляційних гривень, а стійкіших доларів. Може, але вже не виплатить. Так, чи варто було позбавляти збірну підтримки, про що зауважив і Олексій Михайличенко?

Звісно, підтримка - це не сама гра. Але, на мою скромну думку, нашим футболістам якраз і не вистачило агресії, напору, якщо хочете, бажання. Це міг дати, але не дав, стадіон.

Можна подивитися на питання під іншим кутом зору: чи відповідає якість видовища ціні, яку заплатив вболівальник за можливість його побачити на власні очі?

Запитання, швидше за все, лишаться без відповіді, а чи будуть зроблені висновки, ми зможемо побачити не так вже й скоро. Бо до Євро-2012 в українців офіційних матчів не буде.

Фото надані прес-службою "Шахтаря"

Коментарі ()