Головне

Після України УЄФА буде інспектувати Польщу

09.11.2009 12:50 360 0

Чотири дні, з 4-го по 8-е листопада, Директор Євро-2012 Мартін Каллен, виконавчий директор "UEFA new company" Девід Тейлор і керівник МОКу Маркіян Лубківський оглядали стан підготовки приймаючих міст України.

Перед доленосним рішенням Виконкому УЄФА високопосадовців цікавив не тільки прогрес на будівництві об'єктів спортивної та дорожньо-транспортної інфраструктури, але й концептуальні питання мобільності та безпеки, повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

У Харкові представники УЄФА оглянули арену та базу ФК "Металіст", тризірковий готель "Меркурій" і, звісно ж, міжнародний аеропорт "Харків". Вони цікавились і розміщенням масового вболівальника, тому відвідали студентські готелі Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого.

У Донецьку під час відвідин "Донбас-арени", яка вже довела свою здатність приймати матчі європейського рівня, Мартіна Каллена та Девіда Тейлора більше цікавили упорядкованість території, прилеглої до арени, умови розміщення вболівальників, технічне і організаційне забезпечення телевізійних трансляцій, сервісне обслуговування.

На Львівщині високопосадовці УЄФА ознайомились з ходом реконструкції злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Львів" та будівництвом нового терміналу, а також відвідали будівництво спортивної арени. Усі аспекти підготовки Львова футбольні єврочиновники обговорили з мером Андрієм Садовим і головою ОДА Миколою Кмітем. Також пан Каллен і Тейлор побували в Трускавці та Моршині, щоби оглянути тамтешні готелі.

Загалом Мартін Каллен і Девід Тейлор залишилися задоволені результатами візиту до України. Свої висновки щодо прогресу українських міст чиновники зафіксують у звітах, які вплинуть на рішення Виконкому у грудні цього року. Нагадаємо, що Україна надала УЄФА офіційні гарантії фінансування підготовки інфраструктурних об'єктів, а також їхнє втілення згідно з вимогами та строками, визначеними Союзом.

Сьогодні експерти починають роботу в Польщі, міста якої підтвердили свій приймаючий статус іще в травні цього року. Однак Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань все одно мають продемонструвати УЄФА позитивну динаміку підготовки своєї інфраструктури.

Коментарі ()