Головне

УФІ відповіла Ахметову і "Шахтарю": ціни на квитики на Грецію - удар по спекулянтах

03.11.2009 20:21 385 0

ЗАТ "Україна" футбол Інтернешл" відповіла на звинувачення "Шахтаря" та Ріната Ахмеова щодо великих цін на квитки на матч плей-офф до ЧС-2010 року Україна - Греція, що пройде 18 листопада на "Донбас-Арені".

УФІ відзначає: "Федерація футболу України є неприбутковою Всеукраїнською громадською організацією фізкультурно-спортивного спрямування. А відтак не може займатися комерційною діяльністю.

Наразі реалізація усіх комерційних інтересів національної асоціації, в тому числі і визначення цінової політики на квитки матчів збірних команд, належить до компетенції ЗАТ "Україна Футбол Інтернешнл" (УФІ), - ідеться в прес-релізі компанії.

УФІ також нагадує, що вони мають право формувати ціни на матч, зважаючи "на закони ринкової економіки".

"Закони ринкової економіки в Україні дають право кожному суб'єкту господарської діяльності самостійно визначати вартість вироблених товарів та послуг, виходячи з багатьох факторів, що впливають на ціноутворення.

Одним із головних чинників, яким керується у своїй роботі УФІ, є першочергове завдання пошуку та акумулювання фінансових ресурсів для повноцінного забезпечення функціонування національних збірних, а також численних проектів ФФУ з розвитку масового і дитячо-юнацького футболу. Оскільки ці витрати не лежать на плечах державного бюджету, левова частка спонсорських коштів і надходжень від реалізації квитків спрямовуються Федерацією футболу саме для здійснення вказаних статутних завдань організації".

Також УФІ прокоментувала у своїй заяві ціну на матч від 200 до 600 гривень.

"Не секрет, що логіка нинішніх цін на квитки вартістю 200, 400 та 600 гривень формувалася УФІ, враховуючи аналіз реальної ситуації напередодні матчу Україна - Англія у Дніпропетровську. Тоді найдешевші перепустки на "Дніпро-Арену" вартістю у 80 гривень у перекупників коштували 300 гривень, а найдорожчі номіналом у 500 гривень продавалися з рук за 1500."

ffu.org.ua

Коментарі ()