Головне

Мер Донецька до кінця 2011 року пообіцяв Платіні оновлений аеропорт

03.11.2009 16:05 330 0
Донецький міський голова Олександр Лук`янченко підписав гарантії УЄФА з остаточних термінів реконструкції аеропорту "Донецьк" до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомив мер на прес-конференції у вівторок.

Експерти УЄФА неодноразово називали донецький аеропорт однією із найслабкіших сторін підготовки міста до проведення матчів європейського футбольного чемпіонату, повідомляють РІА Новини.

Наприкінці вересня співробітники хорватської проектної компанії представили донецькій владі остаточний проект нового термінала аеропорту "Донецьк". Передбачається, що до кінця 2011 року аеровокзал буде готовий до прийому пасажирів.

"Донецьк надав гарантії УЄФА. Я підписав їх безпосередньо на пана Платіні із приводу гарантованих заходів, що забезпечують підготовку донецького аеропорту для прийому авіапасажирів у кількості 3100 чоловік на годину в час пік на трьох об'єктах, - це реконструкція старого аеровокзалу, будівництво нового термінала і розгортання тимчасового термінала", - сказав Лук`янченко.

При цьому він відзначив, що поки підготовчі роботи з аеропорту ведуться за рахунок бюджету області і міста, хоча державна програма з підготоки України до європейського чемпіонату передбачає фінансування з державного бюджету в обсязі 1 мільярд 260 мільйонів гривень (близько 157,5 мільйона доларів).

Коментарі ()