Головне

Погоду під час Євро-2012 передбачатимуть сучасні радари

26.10.2009 12:51 165 0

В українських містах, які прийматимуть матчі Євро-2012 з'являться сучасні метеорологічні радари, які з винятковою точністю передбачатимуть погоду напередодні матчів чемпіонату.

Про це повідомив голова Державної гідрометеорологічної служби В'ячеслав Липинський, пише "Інформаційний центр "Україна-2012".

За його словами, оновлення матеріально-технічної бази на метеостанціях міст-господарів Євро-2012 дозволить збільшити період та точність метеопрогнозів, а також повністю автоматизувати процеси оповіщення про погодні зміни.

"Головна їхня відмінність від колишніх аналогових локаторів радянського виробництва полягає в тому, що вони дають змогу надзвичайно точно попереджати про локальні, але небезпечні погодні явища, такі як буревії, різке посилення вітру тощо. Ці явища не можуть бути виявлені іншими методами", - пояснив посадовець.

За словами В'ячеслава Липинського близько 90% метеорологічного обладнання потребує оновлення. На випередження тут спрацював Донецьк, у якому аналогічні метеорадари вже працюють. Однак, і їх буде замінено ближче до чемпіонату.

Коментарі ()